Vliv výživy na kvalitu krve 

 

Výživa má na kvalitu krve zcela zásadní vliv.

 

Jsme totiž nejen to "co jíme", ale zejména  to "co do sebe absorbujeme".

 

Naše krev (a následně i naše tělo) je ovlivněna především tím, co jsme vypili, snědli a absorbovali v posledních několika měsících. 

 

Je na našem rozhodnutí a v naší moci mít kontrolu nad kvalitou krve.

 

Pro tvorbu zdravé krve a správnou funkci všech orgánů je důležité přijímat dostatek čisté vody a kvalitních živin:

  • konzumovat zdravé tuky (velmi důležité jsou např. omega 3 mastné kyseliny)
  • dostatek vitamínů, minerálních látek a stopových prvků  (samotné červené krvinky potřebují hlavně železo, ostatní látky pak dopravují k tělesným buňkám)
  • kvalitní proteiny

 

Kvalitu krve negativně ovlivňují nejen špatné stravovací návyky, ale také znečištěné životní prostředí a stres.

 

Je důležité si tedy uvědomit, že jsme to my sami, kdo si "vyrábíme" krev z toho co jíme, pijeme, dýcháme a jak žijeme.

 

Můžeme si tak naprosto vědomě vytvářet krev zdravou změnou stravovacích návyků, doplňováním živin z kvalitních potravinových doplňků a změnou životního stylu. 

 

 

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Analýza živé krve v temném poli mikroskopu: