Vliv výživy na kvalitu krve
Výživa má na kvalitu krve zcela zásadní vliv.
Jsme totiž nejen to "co jíme", ale zejména to "co do sebe absorbujeme".
Naše krev (a následně i naše tělo) je ovlivněna především tím, co jsme vypili, snědli a absorbovali v posledních několika měsících.
Je na našem rozhodnutí a v naší moci mít kontrolu nad kvalitou krve.
Pro tvorbu zdravé krve a správnou funkci všech orgánů je důležité přijímat dostatek čisté vody a kvalitních živin:
- konzumovat zdravé tuky (velmi důležité jsou např. omega 3 mastné kyseliny)
- dostatek vitamínů, minerálních látek a stopových prvků (samotné červené krvinky potřebují hlavně železo, ostatní látky pak dopravují k tělesným buňkám)
- kvalitní proteiny
Kvalitu krve negativně ovlivňují nejen špatné stravovací návyky, ale také znečištěné životní prostředí a stres.
Je důležité si tedy uvědomit, že jsme to my sami, kdo si "vyrábíme" krev z toho co jíme, pijeme, dýcháme a jak žijeme.
Můžeme si tak naprosto vědomě vytvářet krev zdravou změnou stravovacích návyků, doplňováním živin z kvalitních potravinových doplňků a změnou životního stylu.